Munții Apuseni. Transilvania. România.
Munții Apuseni fac parte din Carpații Occidentali din România, situați în Transilvania.
Munții Apuseni fac parte din categoria munților tineri din Europa, fiind munți de încrețire, formați în orogeneza alpino-carpato-himalayană. Apusenii se bucură de o mare diversitate de roci, în special cele tip calcar, de aceea adăpostesc și un număr impresionant de peste 800 de peșteri în adâncuri. Relieful predominant carstic al Munților Apuseni include renumite peșteri, chei și defilee spectaculoase. Cele mai înalte vârfuri din Apuseni sunt Vârful Bihor (1.849 m), Vârful Vlădeasa (1.836 m ) și Vîrful Muntele Mare (1.826 m).
Din punct de vedere turistic, Munții Apuseni sunt una din cele mai atractive destinații din România. Peisajele idilice, vegetația generoasă, formațiunile de relief spectaculoase și tradițiile regăsite în acești munți atrag turiștii activi dar și cei orientați spre relaxare și cultură.
Sporturi practicabile în Munții Apuseni
Datorită diversității peisagistice montane din Munții Apuseni, putem afirma că această grupă montană permite practicarea majorității sporturilor montane, ideale pentru adulți și copii!
- Drumeție
- Ciclism montan
- Alergare montană
- Escaladă la stâncă și la gheață (iarna)
- Speologie
- Caiac & Canoe
- Rafting
- Schi & Snowboard
- Kitesurfing
- Zbor liber – Parapantism
Cazare și vacanțe în Munții Apuseni
Fiind o zonă turistică deja consacrată, rețeaua de cazare este generoasă și versatilă. În Munții Apuseni găsim oferte de vacanțe și cazare pentru tpate gusturile.
- hoteluri în stațiunile turistice consacarte
- pensiuni turistice și case de vacanță
- pensiuni agro-turistice
- hanuri pentru tineret
- campinguri
Cultură și tradiție în Munții Apuseni
Unul din principalele puncte de atracție ale zonei Apusenilor este cultura locală: obiceiuri din popor, tradiții străvechi și credințe transmise din moși-strămoși. Munții Apuseni adăpostesc și renumita Țară a Moților, o regiune etnogeografică unicat cu gospodării specifice și obiceiuri proprii.
Arii protejate în Munții Apuseni
Parcul Natural Apuseni este arie protejată de interes național ce cuprinde 55 de rezervații naturale și trei situri Natura 2000.
Parcul se întinde pe o arie de peste 75.000,00 ha , iar peșterile, dolinele, avenele, văile seci, cheile, cascadele, platourile carstice și izbucele, oferă o diveristate peisagistică unică unde se dezvoltă o faună și floră bogată. Demn de menționat este și că cel mai mare ghețar din lume și cel mai vechi din Europa, Ghețarul Scărișoara se găsește tot în Parcul Natural Apuseni.
Informații Suplimentare
Dacă plănuiți să veniți în zonă cu ocazia MTB Odyssey Apuseni, vă invitâm să cereți mai multe informații echipei noastre care vă poate ghida spre partenerii de profil din domeniul turistic.