MTB – O stare de Spirit  

Noi credem că ciclismul montan este o stare de spirit! La MTB Odyssey Apuseni | Telenav ne adunăm cicliști, rideri, amatori de downhill dar și de uphill, știți voi de ce! 😊 Întrebarea este: cum intrăm în această stare de spirit?

#1 Ne propunem să ne simțim bine

Ciclismul montan este o disciplină solicitantă  din punct de vedere fizic, dar și mental. Presupune în general un traseu cu obstacole, cu suișuri și coborâșuri. De aceea este foarte important, ca indiferent de nivelul de pregătire tehnică și fizică să ne propunem să ne simțim bine. Suntem pe munte, într-un peisaj de poveste! Deja suntem norocoși să putem pedala!

#2 Înregistrăm traseele realizate

Înregistrare traseele parcurse ne ajută din mai multe puncte de vedere. Ne poate aduce aminte ce porțiuni ne-a plăcut și care păreau dificile, astfel încât să putem mixa și realiza rute noi. Dacă urmărim un progres de viteză este important să parcurgem același traseu de mai multe pentru a compara timpii între diferite etape de antrenament.

#3 Ne stabilim obiective concrete

Frumusețea ciclismului montan este că putem progresa treptat și cu perseverență. Stabilirea de obiective, ne impune o disciplină aparte și ne motivează. Nu uitați fiecare performanță se construiește în timp, pedală cu pedală!

#4 Protejăm mediul

Mersul pe bicicletă este unul din cele mai prietenoase mijloace de deplasare față de mediu. Nu poluăm, reducem aglomerația și în plus câștigăm o condiție fizică deosebită. De aceea, vă încurajăm să pedalați cât mai mult și să atrageți cât mai mulți prieteni în această mișcare sportivă.

#5 Urcarea este și ea distractivă!

Da te poate rupe, dar în esență, urcarea face parte din filmul MTB sau ciclism montan. Important este să cunoaștem tehnica corectă de urcare și să ne distrăm inclusiv pe urcare Nu aduce adrenalina coborârii dar cu siguranță ne dă o senzație de realizare maximă când am ajuns pedalând în vârful dealului!

Cu hotărâre și mult umor, un traseu de ciclism montan te transformă de fiecare dată!